31 augusztus, 2011

A kezdet :)


Ildi és Alíz hívott meg erre a kedves és érdekes játékra, amit nagyon köszönök :)

Hogy hogy is kezdődött nálam a gyöngyözés???
Mint ahogy a bemutatkozómban is említettem, valójában rákényszerültem. Ennek lassan 4 éve már, s bizony nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszan tartó szenvedélyemmé fog válni a gyöngyözés. Persze sok-sok másról se tudtam még akkor, mint pl. nem ismertem a Delica és Toho gyöngyöket, a cseh csiszoltakat, fogalmam se volt, hogy mi a különbség a 11/0, 10/0... kódok között, hogy Swarovski kristály nem csupán kész ékszerként kapható...
Szóval 'tudatlanságom' és a helyi piac kínálata miatt hónapokig kínai gyöngyökből próbálkoztam valami élvezhetőt varázsolni, melyek közül a legislegelső ez a gyöngykalárishoz hasonló nyakpánt volt.

Látható, hogy első próbálkozásaim során drótra fűztem, ami még inkább megbonyolította munkám. Főleg mert a drót annyira vékony volt, hogy a folytonos hajlítgatástól hamar elszakadt, összedolgozása viszont egyáltalán nem olyan egyszerű, mint damil esetében.
No de mindez már a múlté, s az idő során úgy érzem sikerült felfedeznem a gyöngyfűzés sok-sok csínját-bínját, melyhez
a blog létrehozása is nagymértékben hozzájárult. Rengeteget tanultam és hihetetlen sok segítséget kaptam Tőletek, s egyben nagyszerű barátokra leltem a fűzés kapcsán :)


S mivel
szinte mindenki beelőzött mire nekem sikerült szavakba öntenem gyöngyös életem kezdeti szakaszát, ezért konkrét meghívás helyett kíváncsian olvasgatom beszámolóitokat :)

10 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez egy jól kitalált játék! Szeretem olvasni az írásokat és ahogy kiveszem a szavakból itt-ott, írni is mindenki szerette!!! Köszönöm,hogy te is megosztottad!

Lakota mágia írta...

Jó volt olvasni a kezdetekről! :-)
...drótra fűzni nem lehet valami könnyű, gratulálok a nyakpánthoz!!!
:-)

NoNa9 írta...

Son unos trabajos muy bonitos.

Sockentick írta...

Wonderful, i like netting very much!!!

Gruber Tímea írta...

A drótos fűzés "mókás" lehetett! Nehéz kezdet után mesés folytatás! Gratulálok!!

Unicornio írta...

Beautiful beadwork!!!

Schnappy írta...

Hello, most találtam a blogodra, és szerintem az a nyakpánt amit először csináltál nagyon jó lett! :)

LUJZA Gyöngyei írta...

Nikikém, valóban érdekes volt látni az első műveidet és olvasni a mai napig tartó lelkesedésedet. :) Merőben más stílusban fűzöl mostanában. :) Puszi, Alíz

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Nem volt rossz ez a kezdet, a kínaiból is szépet kerekítettél. A mostaniak pedig egyenesen fantasztikusak, jó benézni hozzád. Puszi. Tündrüs

tita írta...

Me encanta,precioso.Besos