17 március, 2011

Kreatívkodom, de másképp :) / Being creative in a different way :)

Bár egyfolytában tevékenykedek, most nálam is háttérbe kerültek a gyöngyök. Másodlagos szenvedélyemnek élek, s ebből a sok-sok négyzetből - összesen 841 - készítek éppen ágytakarót. S mivel már nagyon kíváncsi vagyok az összhatásra, remélem hamarosan el is készülök vele :) Hatalmas lesz, de majd megmutatom :)

Although I've been rather busy lately, the beads are temporarily effaced in my home. What I mostly favour now, though, is making patchwork :) Well, I'm making a bedspread out of these little squares - 841 exactly - which you can see in the pictures :) It's gonna be huge and I'm getting more and more impatient - I can't wait to see it done :)

Ezt a szekrénykémet már réges-rég meg szerettem volna mutatni Nektek :) Karácsonyra kaptam a páromtól - saját kezűleg készítette, pontosan a kis gyöngyös sarkomba méretezve :) Annyira szeretem!!!!

It's been a long time now since I wanted to show you this mini chest of drawers of mine. Yes, yes, yes... I got it for Christmas :) My boyfriend made it for me on his own :) He designed it into my little bead corner taking notice of all my needs :) I love it so-so-so much!!!



Jelenleg így tárolom benne a saját ékszereimet, illetve a fiókok többségében per pillanat még akkora dzsumbuj van, hogy le se mertem fotózni :) S hogy mindezt elkerüljem, elkezdtem kis fakkos belsőket gyártani a papier-maché és a decoupage technikák vegyítésével :)

That's how I keep my jewellery in the drawers now. Well, in some of the drawers only... In the others you could actually find such a huge mess that I didn't even dare to take pictures of them :)
In order to get rid of the clutter I've started to make 'storing trays' mixing the techniques of papier-maché and decoupage :)



De hogy mind a nyolc fiókban legyen ilyen belső, ahhoz meg kell enni egy regement krémtúrót :)

However, to fill all the drawers with these special trays we need to eat a great many of cream cheese :)

25 megjegyzés:

Gruber Tímea írta...

Nagyon szuper lesz az ágytakaró!Ez a technika nekem is nagyon tetszik,de varrni egyáltalán nem tudok!
A gyöngyös sarkodat pedig egyenesen imádom!Én is szeretnék ilyet!!!

Ilona írta...

Nagyon kreatív vagy és csuda szép dolgokat készítesz! A gyöngyös sarkodat pedig irigylem.

RaMary írta...

Imádom a takaród színeit. Nagyon szeretem ezt a színösszeállítást. Az ötlet pedig - amit abba a szuper jó kis gyöngyös szekrénykéd fiókjaiba álmodtál- nagyon eredeti, holnaptól el kezdem venni a krémtúrót...:)

Pearly írta...

Hűű, ez nagyon klassz!
Az ágytakaró is (amihez nekem sosem lenne türelmem és kitartásom), és a gyöngyös sarkod is! Én is szeretnék ilyeet! :)

MickTaylor írta...

Le a kalappal előtted,azt hiszem ehhez az ágytakaróhoz nem kevés türelem,és kitartás szükségeltetik!
Már most látszik,hogy remekül fog kinézni,nem beszélve a használati értékéről,amit magának készít az ember,picit mindig kedvesebb!
És azt hiszem ugyanez mondható el a fiókos szekrényedről is!
Nagyon szép,precíz,pontos munka!
Minden elismerésem,Neked is,és a Párodnak is!

ekszerlada írta...

NA,most akkor kapjon tőled egy nagy puszit a párod:)))Ilyen cuki pasit Nikiiii:)))Elálulok:)))
NA a takaróról nem is beszélve:))Hát Te nagyon ügyi vagy!!!Akár gyárthatnád megrendelésre is ám!!!!!!
Egyébként én egy délutáni takarót akartam horgolni magamnak ugyan ilyen kockákból,...hát,asszem nem kevés meló az sem,de ez sem:))De milyen csodás lesz és jó érzés,ha kész lesz!CSak érjek haza,mindenbe belefogok:))MAj a takarót feltétlen mutizd meg.Olyan jó neked ez a sarkod,basszus,nekem is kell egy ilyen:((!!!

Zsófi írta...

Nagyon szép lesz az ágytakaród, elismerésem! Kitartás a túróevéshez! Milyen édes párod van, azok a kis fakkok írtó jól sikerültek!

Vervian írta...

Pompás takaró lesz, jó nagy munkával! :-) Nagyon tetszenek a színei! A gyöngyös szekrénykéd miatt pedig esz a penész. Nekem is kell egy ilyen!!! :-)

Nojcsi37 írta...

Hát nem semmi..te aztán tényleg a kreativitásnak szenteled az életed..nagyon ügyes vagy..ez a takaró egyszerűen csodálatos lesz (már így is az) A fiókod pedig fantasztikus..nekem sajnos csak egy 20x20-as kis dobozkám van....de a kis fakkok nagyon jól sikerültek..én is nagyon szeretem a decoupaget! nagyon ügyi vagy! :)

Edit írta...

Szuper a gyöngyös sarkod!!!! Nekem is kell ilyen! :-)......és a takaró!!!!! Imádom! Annnnnnyira tetszik!!! Nagyon ügyes vagy!!! :-)

Elcsim írta...

Irigylem a gyöngyös sarkodat! :) Nagyon szupi! És milyen jó volt bekukkantanom a fiókodba, és látni a sok szép ékszert! :)
A krémtúrós dobozka meg nagyon ötletes!

Csilla írta...

Nagyon szép ez az összhatás, és minden elismerésem a kitartásodhoz. Nagyon ügyes vagy Te is, és a Párod is! Szuper kis gyöngyös sarkod van!

Tiszi írta...

Tyűűű akkora takarót el sem tudok képzelni. :D Ügyes vagy. Ami viszont nagyon megfogott az a tárolód! Nagyon ügyes a párod. Te meg azért, mert megálmodtad, hogy mi kerüljön belé! Ilyet én is akarok. :D De én nem szeretem a krémtúrót. :( Valami mást kell kitalálnom. ;)

Lakota mágia írta...

Nagy gratuláció neked is, és a párodnak is!!!:-)
A takaró szuper lesz, -nem semmi munka lehet!- a gyöngyös sarok pedig már most is az!!!
:-)))

Panka gyöngye írta...

Hogy Niki Te milyen ügyi vagy!!!Ami valami hihetetlen kretivitást igényel az a krémtúrós tároló!!Hát!!!Nekem soha nem jutna az eszembe!A takaró pedig eszméletlen munka,idáig látva gyönyörűen precíz és nagyon nagyon szuperszép!!!És hát a kis gyöngyös kuckód!!!Imádom,nagyon otthonos,praktikus:)
Gratulálok a párodnak is,megérdemli,szerintem bármelyikünk szívesen fogadna egy ilyen tutitárolót:)))

Gabessz írta...

Nagyon sokoldalú alkotó vagy! Nem semmi egy akkora takarót varrni! Biztosan nagyszerű lesz, ha elkészül!
A gyöngyöskuckód is igazán irigylésreméltó! Gratulálok a párodnak is!

Roberta írta...

Már most látom milyen szuper lesz a takaród. Egyébként én imádom az ilyen nagyméretű takarókat, a mi ágytakarónk is akkora, hogy az ágy minden oldalán lelóg... de én pont azért szeretem:-))))
A gyöngysarkodat nagyon irígylem, nekem is jól jönne egy ilyen, nem is beszélve a jól kitalált tárolóidról. Gratulálok Niki!!!!

Zsófi írta...

Jujjjjj, ez a sarok nagyon jó, a kis fiókos szekrény meg csúcsszuper!!! Költözöm Hozzátok a gyöngyeimmel :-)))
Mutasd a takarót, ahogy elkészül, kíváncsian várom!

Unknown írta...

Haat! Mindenkepp csak gratulalni tudok!:) A takarodhoz es a parod muvehez h. mennyire figyelmes h. beszerlt neked ilyen aranyos kis fiokakat a kis gyongyos sarkodba!:)
Remelem egy nap nekem is lesz ilyen kis "sarkom" es ilyen rendben tudom majd tartani a gyonyeimet:)

LUCILA írta...

Felicidades por su blog, sus trabajos son maravillosos

MELI-BEADS írta...

Szia Niki!
Nagyon sok irigylőt szereztél most magadnak:)))a kis gyöngy tárlód miatt,többek között engem is.A takaród,az komoly munka,várom a végét!És a túrós dobozokról meg ne is beszéljek,ez aztán a szuper ötlet!Tényleg jó betérni hozzád,nem véletlen lettem követőd:))))

Orsi írta...

Igazi kreatív páros vagytok!!! Szuper az a fiókos szekrényke!!! De az a takaró!!! Sajnos én nem szeretek varrni:-(
Amúgy is nagyon tetszenek a munkáid, ezért küldök neked egy mosolyt, ami 1 pontot ér Eszter játékában
Részletek itt:
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html Részletek itt!

Piky73 írta...

Annyira nagyon köszönöm/köszönjük Nektek ezt a sok-sok dicséretet :) Nagyon Drágák vagytok, s igyekszem megmutizni majd a kész termékeket is. haladok velük, igaz meglehetősen lassan, de szerencsére nincs határidő. Ezért olykor-olykor a gyöngyök is előkerülnek, mert hát nagyon hiányoznak ám :)
Sok-sok puszi, Niki

Claudia írta...

I love it ! Congratulation...

Hobbi-Tünde írta...

Nagyon ügyes vagy, kiváncsian várom a végeredményt! Szuper a tárolód is, méltó helye a gyöngyeidnek!