27 december, 2009

Hét dolog magamról / Seven facts about me

Millió & millió köszönet Alíz, Zera és Bea, hogy engem invitáltatok erre a játékra, illetve, hogy díjaztatok! Rettenetesen örültem neki!!! :)))
S mennyire igaz is! Tényleg borzasztó nehéz megválaszolni, pontosabban kiválasztani, mi is az a hét dolog, amit fontosnak tartok magamról. Hát lássunk neki!


1. Talán ami a leg említésre méltóbb, az élet dolgaihoz való pozitív hozzáállásom. Sok-sok időbe telt ugyan, hogy rájöjjek, mennyivel könnyebb is megbirkózni az elénk táruló nehézségekkel, ha azokat optimistán kezeljük :)
Mindemellett nem hiszek a véletlenekben! S állítólag - asztrológiai és numerológiai elemzések szerint - hatalmas érzékem van a spirituális dolgokhoz. Valóban! Többször észrevettem már én magam is, hogy nem szimplán déja vu érzésem támad, hanem rendkívüli érzékkel ráérzek történésekre. Ez va
n, hogy előnyös, de van, hogy nem :)

2. Ami a szívemen, a számon... vagyis az őszinteség jellemez, s amit nyújtok kifelé, bevallom, azt szeretem kapni is!
De amit még elengedhetetlenül fontosnak tartok, az a bizalom és a hűség. Szóval ez a hármas szent és sérthetetlen nálam.


3. Imádok utazni, túrázni, kirándulni... egyszóval felfedezni a világot. Szeretem a napsütést, a tenger csillogó kékségét, a hegyek sziklás csúcsait... De nem szeretem a tömegturizmust, így pl. az Adria zsúfolásig telt homokos partjain biztosan nem leszek soha megtalálható :) Mint ahogy hotelszobát se nagyon szeretek foglalni, mert nincs annál jobb érzés, amikor kibújva a sátorból közvetlenül látom/hallom a tenger morajlását magam előtt :)
Amit csak tudok, megörökítek - szenvedélyes fotógyüjtőnek számítok :)
Szerencsére rengeteg olyan helyen jártam már, amire azt mondtam: 'Ettől nincs csodálatosabb!' Sok-sok városba, tengerbe, szigetbe
beleszerettem, de az örök kedvenc akkor is Róma és Korzika marad!


4. Imádom a kávéházakat - az ott történő kellemes beszélgetéseket, néha női csevegéseket :) Sokszor erről szólnak az utazásaink is :)
De hamarosan már nálunk is lesz Starbucks!!!


5. Több évig éltem külföldön (London, Atlanta, New York), mégis a legjobban itthon érzem magam, mert itthon van a családom és a hatalmas baráti köröm. Nélkülük az élet soha nem lett volna felhőtlenül boldog a
távolban, igaz most azok hiányoznak, akiket kint ismertem meg :(

6. S majdnem a végére került, pedig mindennapjaink legfontosabb csibéje a keresztlányom, Flóra. Még csupán két és fél éves, de pillanatok alatt maga köré csavarta a családot - bár lehet, ez nem is annyira nagy csoda, hisz az első, s ezidáig egyetlen apróság közöttünk :)

Egyszerűen imádom. Rendkívül talpraesett kis csaj, s akár egy morcos tekintetével is rengeteg örömet képes okozni mindenkinek.

7. S végezetül elárulom a gyöngyfűzés melletti másik szenvedélyemet, ami nem más, mint a Puzzle játék! Nem kevésbé türelem és időigényes az is, éppen ezért most kicsit háttérbe is szorult a fűzés mellett :( :)

Hát tömören-röviden ennyi jutott eszembe magamról. S hogy én kire is lennék kiváncsi??? Nos, elsőként természetesen Anikóra :), Fridára, Noonira, Julcsira, Editre, Marillára és végezetül, de nem utolsó sorban Pankára :)

9 megjegyzés:

LUJZA Gyöngyei írta...

Nikikém, nagy örömmel és kíváncsisággal olvastam Rólad, és nem csalódtam... :) Alíz

Anikó - Gyöngyszerelem írta...

ÓÓÓÓÓÓÓ! Niki! Hát most jól megleptél! :) Jó kis házifeladatot adtál fel nekem. :) Köszönöm szépen a figyelmed, és nagyon örülök Neked! Remélem, hogy eleget tudok tenni az érdeklődésednek. :)
Érdekes volt olvasni az "önjellemzésedet", a bemutatásod. :) Tudod, hogy miért? Mert már egy pár hete ismerkedünk, levelezünk, a másik portálon is olvastam rólad, és ezeket már mind gyanítottam rólad. :) Olyan, mintha már tényleg ismernélek. :))) És talán azért érzem így, mert én is hasonlóképp gondolkodom. De akkor majd én is bemutatkozom. :))))
Puszi Neked, és mégegyszer köszönöm a meghívást erre a "játékra"! :)

Panka gyöngye írta...

Hát elállt a szavam:)Olvasom a neveket és Panka van egy néhány,aztán kattintok,és ÉN??!!Hát nagyon köszönöm:)))Tényleg nem kis feladat,de nagy örömmel fogadom:)))

Edit írta...

Hú, micsoda meglepetés :)))Ezen most agyalhatok egy keveset, de nagyon köszönöm, hogy rám gondoltál :))) Nagyon jó volt olvasni, amit írtál!

LUJZA Gyöngyei írta...

:) Hát igen, szerintem sincsenek véletlenek, és tökéletes hármast alkotunk... Bár az ország különböző pontjain élünk, mégis úgy érzem, hogy valahogyan hamarosan személyesen is találkozni fogunk... :)

Unknown írta...

Először is köszönöm a meghívást, jól esik, hogy rám gondoltál! Kérek még egy kis időt, hogy összeszedjem a legfontosabb 7-et :)
Jó volt olvasni rólad bővebben is, nem csak a rövöd bemutatkozást.
És köszönöm a karácsonyi jókívánságaidat is!

Zöldgyöngy írta...

Igazán nincs mit! :) Köszi, hogy megosztottad ezt a 7 dolgot! A Starbucks nekem is nagyon tetszett Münchenben. :)

Forget-me-not írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én is nagyon köszönöm a kedves érdeklődésed! Tényleg nincsenek véletlenek! :-)))

Marilla írta...

Nem rossz dolog ez a díj mert egy kicsit többet megtudhatunk egymásról .Én is köszönöm az érdeklődésed ,jó érzés hogy gondolsz rám .